Du er her: Forside > Aktiviteter

8 juli 2012 : Ferie til øya Røvær utenfor Haugesund

8 juli til 13 juli 2012 http://www.rovar.no/

 

                                                                   8. juli til 13. juli

Røvær er øya som ligger nær fastlandet av Haugesund og ligger 3 reise timer Bergen. For å komme hit reises det enten med buss eller Flaggruten. Flaggruten har avgang fra Strandkaiterminalen to ganger for dagen. Forslag på nettpris pr. 3. mai 2012, http://booking.norled.no/default.aspx: tur /retur for en voksen og et barn (5 år) kr. 880.-. Barn under 3 år gratis. Røværfjord/ekspressbåten går i fast rute, en rask og trygg reise, ca. 25 minutter fra Haugesundsterminalen, billett kr 30 pr. vei.  

Til overnatting har Affo Hordaland vært heldige med å få leie sjøhuset i fem døgn, til en pris pr. voksen kr. 1100.- og pr. barn kr. 550,-. Dette er totalt for 5 døgn tilsammen.  Altså en familie  på en voksen og ett barn betaler 1650.- for  5 netter.

For å få turen bærekraftig, trenger vi påmelding fra minimum 10 voksne og 10 barn / minimum 20 personer og vi har plass til 30 personer.

Middagsserveringen: For de som ønsker kan det tilbys ferdig servert middag til 100.- kroner for voksen og barn kr. 70,- der barn under 4 år går gratis.

De som er interessert i ferietur på Røvær sender en påmelding til Bergen@Affo.no, der depositum kr. 500.- voksen og 250.- barn.- betales senest 14 dager etter påmelding. 

Er det avbestillinger med mindre enn en mnd. før avreise beholdes depositum av Affo.

Innbetaling må skje til Affo sitt kontonr. 65270508051. Båt-transporten må dere betale for selv på internett/www.flaggruten.no.

                                                               Den bilfrie øya Røvær

Om somrene er det yrende småbåtliv mellom øyene. På øya Røvær er det fint å ha sommerferie sammen med barna. Lothestranda (sandstrand) er plassen for å bade og sole seg, fiske krabber fra flytebryggen/landgrunt samt å spille sandvolleyball. Det er mulighet for båtutleie fra Sjøhuset og gapahuk i nærheten av stranden. Videre er det en barnehage/uteareal samt en stor ballbinge som vi kan benytte.

De som vil besøke Øya Utsira, Espevær og Feøy kan også gjøre det. Et besøk på et nedlagt fyrtårn er også gøy og spennende.  Det vil også bli mulighet for å være med i fiskebåt og sette garn og trekke garn. Spennende å se hva som kommer opp fra havets bunn J Ungene hviner og koser seg under turen (gratis tur).

Affo vil bo på Røvær Vandrerhjem som ligger i havna på Røvær, like ved rutebåten og butikken der ligger det koselige rødmalte sjøhuset. Sjøhuset er restaurert og modernisert.  Alle får egne rom, men deler bad og toalett. Øya har en koselig kafè der de har en fokus på god smak og riktig tillaging, torsdager pleier det å være spis så mye du vil.

Røvær Kulturhotel er plassen vi kan oppsøke for kveldsunderholdning og til slutt er det jo en kort vei for en Haugesundbytur for de som vil det.