Du er her: Forside

Rødhette - et unikt avlastningstilbud

Trenger du avlastning i trygge omgivelser? Har du lyst til å bli kjent med andre aleneforeldre? Ønsker du å ta utdanning og trenger barnepass mens du leser eller går på kurs? Da er avlastningstilbudet Rødhette i Oslo noe for deg.

14.11.2017

Rødhette er et unikt tilbud til aleneforeldre i Oslo. I våre lokaler på Tøyen i bydel Gamle Oslo, treffer du andre som også er alene om omsorgen for barn.

Har du vært på kino det siste året ? Er det lenge siden du hadde noen timer helt for deg selv eller sammen med noen venner? Ved å bruke Rødhette har du nå muligheten til å hente inn litt overskudd.

Åpningstider og påmelding

Rødhette er åpent:

•   hver søndag fra kl. 17.00 til 21.00

•   hver fredag fra kl.17.00 til lørdag kl. 16.00

•   hver lørdag fra kl.17.00 til søndag kl.16.00

- Rødhette følger årshjulet til Osloskolene og har stengt når skolene har juleferie, påskeferie og sommerferie. Siste dag Rødhette er åpent før sommerferien 2017 er 25.6. Vi åpner igjen fredag 11.8

Barna må være passert ett år for å overnatte på Rødhette. Vi har ikke noen absolutt øvre aldersgrense, men de fleste barna er i barnehage- eller småskolealder. Vi anbefaler at du er tilstede flere ganger for tilvenning sammen med ditt barn, før barnet settes opp på avlastning, særlig for de minste barnas del.

Påmelding skjer på epost til rodhette@affo.no.

I åpningstiden kan ansatte nås på telefon: 981 23 544

Hvordan fungerer Rødhette?

Du er med på å drive stedet. Den tiden du jobber her, kan du senere ta ut i avlastning. På Rødhette bidrar du med å passe andres barn, for siden å få dine egne barn passet hos oss. Det fungerer som en bytteordning under trygge forhold. Det vil bestandig være en fast ansatt til stede.

Når du jobber kan du senere ta ut dobbelt så mange timer i avlastning. Foreldre som synes helgevaktene kan bli i lengste laget, kan velge kun å jobbe/ha avlastning pådagtid lørdag eller søndag mellom kl.10.00 og 16.00 (dvs. være med på aktivitet/tur den dagen). Jobber du et helt døgn i helgen, får du to døgn avlastning senere 

Det er svært viktig å gi beskjed i god tid dersom man ikke kan møte opp til avtalen slik at vi får planlagt andre løsninger. 
Dersom man ikke melder fra i rimelig tid ved fravær (både jobbing og avlastning), vil man likevel bli trukket som om man hadde hatt avlastning.

Vi har valgt å ikke binde helgevaktene til spesielle aktiviteter, men heller se an alder og sammensetning på de påmeldte barna før vi bestemmer aktivitet. Foreldre på vakt er selvfølgelig velkommen til å komme med forslag!

Fellesaktiviteter

Lokallaget i Oslo arrangerer av og til aktiviteter i lokalene til Rødhette.  Se program på AFFO Oslos side.

Hvem står bak Rødhette?

Rødhette i Oslo drives i regi av Aleneforeldreforeningen med støtte av Oslo Kommune. For å bruke stedet må du være medlem av AFFO. Medlemsprisen er kr. 250.- pr år. Som medlem støtter du AFFOs arbeid og du tilbys bl.a. informasjon / rådgivning, sosiale og faglige tilbud i lokallagene.

Våre lokaler

Rødhette holder til i Magnus gate 13, bydel Gamle Oslo.
For å komme seg dit kollektivt kan en reise en av følgende ruter: Alle T-bane linjer til Tøyen, buss 20 til Kjølberggata, buss 37 til Politihuset, buss 60 til Sigurds gate, buss 401 og 411 til Harald Hardrådes plass, trikkelinje 18 og 19 til Munkegata og buss 34, 74 og 119 til Munkegata.

Informasjonsmateriell

Rødhette har en egen informasjonsbrosjyre, som kan bestilles på post@aleneforeldreforeningen.no.

Meldinger

    Vg- Aleneforeldre vil ha avlastningstilbud

    http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10055305